Jocul Strambaturilor

70,00 RON 60,00 RON

Jocul strambaturilor (cuprinde 2 jocuri Memo Game si Domino)

Dimensiuni cartonase Memo: 10,7×10,7 com
Dimensiuni cartonase Domino: carton gros, 11×5,5 cm

La baza procesului de vorbire stau auzul fonematic (se refera la capacitatea de diferentiere si identificare a sunetului), respiratia si gimnastica fonoarticulatorie.
Gimnastica fonoarticulatorie sau miogimnastica reprezinta gimnastica buzelor, a limbii si a obrajilor. ”In pronuntie aparatul fonoarticulator adopta pozitii fie de relaxare, fie de incordare. Pentru fiecare sunet pe care il pronuntam, dintii, limba si buzele se aseaza intr-o pozitie diferita. Pentru vorbirea corecta este necesar antrenarea organelor de articulatie  pentru a deveni capabile de miscari articulatoare corecte la o viteza corespunzatoare, la o fluenta a vorbirii normale.” D. Carantina
Cartile de joc contin imagini cu copii care fac diferite exercitii de gimnastica fonoarticulatorie si respiratie. Fiecare exercitiu in parte ajuta la emiterea unuia sau mai multor sunete.

1. Reguli de joc Memo
Este nevoie de 2 jucatori.
Se vor prezenta imaginile de pe cartonase, dupa care se vor aseza cu fata in jos pe masa de lucru.
Pe rand, fiecare jucator va intoarce cate 2 cartonase. In momentul in care cineva gaseste o perche, va realiza exercitiul din imagine. Va castiga jucatorul care va gasi cele mai multe perechi.

2. Reguli de joc Domino
Se poate juca in 2-3 jucatori. Jocul are 28 de piese.
Cartile de joc se intorc pe spate si se pun intr-o gramada. Fiecare jucator primeste 3 carti. In cazul copiilor mai mici putem juca cu cartile pe fata, pentru a-i putea ajuta. Pe masa se aseaza, cu fata in sus, o carte aleasa la intamplare, din teancul de carti ramase pe masa. Pe rand, jucatorii trebuie sa aseze pe masa o carte care sa completeze sirul potrivindu-se fie cu imaginea din dreapta, fie cu imaginea din stanga. In cazul in care nu se potriveste nici o carte din mana, jucatorul ia o carte din teanc. Castigatorul este cel care termina primul de pus cartile in sir.
In functie de varsta copilului si dezvoltarea vocabularului, atunci cand aseaza o carte poate:
1. Sa faca doar  miscarile copiilor de pe cartea pe care o aseaza in sir – copiii mici.
2. Sa spuna: „Am pus o fata care are o bombonica in obraz si un baiat care zambeste ” si sa faca miscarile.
3. Sa spuna „Am pus o romanca, care are o bombonica in obraz si un spaniol care zambeste” si sa faca miscarile.

Recomandam ca in cazul in care copilului dumneavoastra ii este dificil sa realizeze aceste exercitii sa va jucati impreuna in oglinda, sa il incurajati si sa va distrati impreuna. Copiii pot invata prin imitatie.

Autor: Irina Andreea Badeanca
Grafica: Corina Morut

Stoc epuizat
Cod Produs: C536 Ai nevoie de ajutor? 0762639680
Adauga la Favorite Cere informatii
  • Descriere
  • Review-uri (0)
Jocul strambaturilor (cuprinde 2 jocuri Memo Game si Domino) Dimensiuni cartonase Memo: 10,7×10,7 com Dimensiuni cartonase Domino: carton gros, 11×5,5 cm La baza procesului de vorbire stau auzul fonematic (se refera la capacitatea de diferentiere si identificare a sunetului), respiratia si gimnastica fonoarticulatorie. Gimnastica fonoarticulatorie sau miogimnastica reprezinta gimnastica buzelor, a limbii si a obrajilor. ”In pronuntie aparatul fonoarticulator adopta pozitii fie de relaxare, fie de incordare. Pentru fiecare sunet pe care il pronuntam, dintii, limba si buzele se aseaza intr-o pozitie diferita. Pentru vorbirea corecta este necesar antrenarea organelor de articulatie pentru a deveni capabile de miscari articulatoare corecte la o viteza corespunzatoare, la o fluenta a vorbirii normale.” D. Carantina Cartile de joc contin imagini cu copii care fac diferite exercitii de gimnastica fonoarticulatorie si respiratie. Fiecare exercitiu in parte ajuta la emiterea unuia sau mai multor sunete. 1. Reguli de joc Memo Este nevoie de 2 jucatori. Se vor prezenta imaginile de pe cartonase, dupa care se vor aseza cu fata in jos pe masa de lucru. Pe rand, fiecare jucator va intoarce cate 2 cartonase. In momentul in care cineva gaseste o perche, va realiza exercitiul din imagine. Va castiga jucatorul care va gasi cele mai multe perechi. 2. Reguli de joc Domino Se poate juca in 2-3 jucatori. Jocul are 28 de piese. Cartile de joc se intorc pe spate si se pun intr-o gramada. Fiecare jucator primeste 3 carti. In cazul copiilor mai mici putem juca cu cartile pe fata, pentru a-i putea ajuta. Pe masa se aseaza, cu fata in sus, o carte aleasa la intamplare, din teancul de carti ramase pe masa. Pe rand, jucatorii trebuie sa aseze pe masa o carte care sa completeze sirul potrivindu-se fie cu imaginea din dreapta, fie cu imaginea din stanga. In cazul in care nu se potriveste nici o carte din mana, jucatorul ia o carte din teanc. Castigatorul este cel care termina primul de pus cartile in sir. In functie de varsta copilului si dezvoltarea vocabularului, atunci cand aseaza o carte poate: 1. Sa faca doar miscarile copiilor de pe cartea pe care o aseaza in sir – copiii mici. 2. Sa spuna: „Am pus o fata care are o bombonica in obraz si un baiat care zambeste ” si sa faca miscarile. 3. Sa spuna „Am pus o romanca, care are o bombonica in obraz si un spaniol care zambeste” si sa faca miscarile. Recomandam ca in cazul in care copilului dumneavoastra ii este dificil sa realizeze aceste exercitii sa va jucati impreuna in oglinda, sa il incurajati si sa va distrati impreuna. Copiii pot invata prin imitatie. Autor: Irina Andreea Badeanca Grafica: Corina Morut
Daca doresti sa iti exprimi parerea despre acest produs poti adauga un review.

Scrie un review


Review-ul a fost trimis cu succes.

close

Comparare

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

close

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!